Inato Lang ni Chef Tatung: Ngohiong | SunStar

Inato Lang ni Chef Tatung: Ngohiong

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Inato Lang ni Chef Tatung: Ngohiong

Friday, April 21, 2017

USA sa mga pagkaon nga akong ma miss sa Cebu ang ngohiong. Bata pa ko nagkaon na ko og ngohiong, para sud-an ug snak pud.

Unsa man gyud ni ang ngohiong? Sa ato sa Cebu, lumpia kini, pero ang akong nakit-an sa Binondo sa Chinatown sa Manila kay mura man og embutido.

Gipanganlan kini og ngohiong dili tungod sa iyang pagka lumpia o pagka embutido kon di tungod sa iyang rekados nga ngohiong o go hiong meaning 5-spice. So, sa powder ani naa siyay cloves, cinnamon, star anise, black pepper ug fennel seeds. Mao na humot kaayo ni labi na pritohon nimo sa mantika sa baboy.

Mga sagol

4 lusok sa ahos nga gihiwa
1 kutsaritang luy-a nga gikagod o ginidnid
200 grams sa ground pork (mas tambok, mas maayo)
2 tasa sa singkamas gikagod o ginidnid
1 tasa sa raddish gikagod o ginidnid
Bugkos sa scallions nga gihiwa og tag 1 inch
1 kutsara sa 5 spice powder
1/2 kutsaritang ground pepper
2 kutsarang puti nga asukar
Asin para palami
1/2 tasa sa corn starch.
20 lumpia wrappers.

Unsaon pag-andam

(Sagola ang tanang ingredients ug pusta sa lumpia wrapper.)
Gawgaw
1 tasa sa harina
1/2 tasa sa corn starch
1/2 tasa sa cassava starch
4 kutsarita sa asukar
1 kutsaritang asin
1 kutsaritang baking powder
2 1/2 tasa sa bugnaw nga tubig
Pudyot sa turmeric

Sunda ko sa akong social media accounts.
Facebook: facebook.com/LutongTatungOfficial
Website: www.lutongtatung.com
Twitter: @cheftatung
Instagram: Cheftatung

Gipatik sa mantalaang Superbalita Cebu Abril 22, 2017.

Latest issues of SunStar Superbalita-Cebu also available on your mobile phones, laptops, and tablets. Subscribe to our digital editions at epaper.sunstar.com.ph and get a free seven-day trial.

View Comments