MAKING plans for the Holy Week already? Not so fast, boxing fans. And don’t’ you even refer to yourself as one-at least not until you have taken and passed The Last Round’s final exams.

Give yourself a 10 for every correct answer and a nine for a wrong one. The answers are provided below. And don’t you dare Clottey your way out of this (Read: Employing the peek-a-boo defense)

Click here for Election 2010 updates

1.) This young upstart is scheduled to fight veteran Puerto Rican champion Ivan Calderon this May:

A. AJ Banal

B. Rey Bautista

C. Johnreil Casimiro

D. Rodel Mayol

2.) Joshua Clottey blamed his poor performance on diarrhea he suffered after eating this dish;

A. Tom Yum Soup

B. Banku and Okru Stew

C. Okra salad

D. Baked oysters

3.) This fighter complained that he was hit by headbutt from Rodel Mayol resulting in a fractured cheekbone in the second round;

A. Ulises Solis

B. Ivan Calderon

C. Omar Niño

D. Edgar Sosa

4.) He was adjudged the second best flyweight of the decade by the Ring Magazine:

A. Vic Darchinyan

B. Gerry Peñalosa

C. Nonito Donaire Jr.

D. Jorge Arce

5.) Manny Pacquiao was adjudged the best in this weight division for the past decade by the Ring magazine;

A. Junior lightweight

B. Lightweight

C. Featherweight

D. Welterweight

6.) This local fighter holds a win over Glenn Donaire, Nonito’s brother;

A. Gerry Peñalosa

B. Donnie Nietes

C. AJ Banal

D. Z Gorres

7.) He is currently the IBF and WBO heavyweight champion:

A. Vitali Klitschko

B. Wladimir Klitschko

C. Ruslan Chagaev

D. Nicolay Valuev

8.) Manny Pacquiao is running for a congressional seat in this jurisdiction;

A. Sarangani

B. Red light district

C. 4th District, Cebu Province

D. 2nd District, North Cotabato

9.) This Pacquiao conqueror is schedule to make a comeback:

A. Juan Manuel Marquez

B. Erik Morales

C. Rustico Torrecampo

D. Medgoen Singsurat

10.) This Filipino artist forgot the lyrics while singing the “Lupang Hinirang”:

A. Martin Nievera

B. Arnel Pineda

C. Christian Bautista

D. Gary Valenciano

ANSWER KEY. 1) C 2) B 3)D 4)C 5)A 6)D 7)B 8)A 9)B 10)C

SCORING. 90 points – You’re not really a boxing fan. You think junior middleweight contender Sergio Martinez belongs to a boy band;

91-94 points—You’re a casual boxing observer , but actually you would rather watch men’s synchronized swimming on Sundays.

95-99—You’re an astute student of the fight game. One of these days, look over your shoulder. You might get fired for perusing boxing websites during office hours.

100 points – Is that you Joshua Clottey?

LAST ROUND. It’s on my aunt, Dr. Belle M. Quijano of the Office of the Ombudsman-Visayas. Happy birthday and cheers!

(jingo_quijano@yahoo.com)